אני כותב את הפוסטים הבאים על הקשר של האוכל והחוויות שלי עם החברים והמשפחה בהודו.
האוכל והאנשים הם חלק ממני ומהזיכרונות שלי, הגעגועים לטעם המיוחד של האוכל ההודי ולהודו באים בעיקר באוכל שאני מכין.
את הפוסט הזה אני מקדיש לחברה טובה של אמא שלי.
קוראים לה סליטה סאד.
סליטה ושלושת ילדיה גדלו יחד איתנו – היינו באותם הגילאים.
כשאימא שלי נפטרה סליטה הפכה להיות אמא שלי בהודו.
כל פעם שנסעתי לניו דלהי היא ובעלה טיפלו בי כמו הבן שלהם.
למדתי הרבה מתכונים הודים ממנה. אנחנו כמשפחה אוהבים אותה מאוד ומקווים שיהיו עוד הרבה מפגשים איתה.
היום אני מכין "אצ'ר מנגו"
בהודו משתמשים ב"אצ'ר" כמו "הסחוג" שיש אצלנו.
יש לי געגועים לכל סוגי ה"אצר" שיש בהודו – היום נעשה אצ'ר מנגו אז בוא נתחיל
מצרכים:
1 קילו מנגו חתוך לקוביות (ירוק –לא בשל)
1 כף מלח
3 כפיות חלבה – כתוש גס
6 כפיות גרעיני אניס
5 כפיות גרעיני קלונגי –(קצח)
2 ½ כפיות אבקת כורכום
6 כפיות אבקת קאשמירי צ'ילי
2 ½ כוסות שמן (זית או קנולה)
לערבב את המנגו עם 10 כפות של שמן ועם כל התבלינים
להשאיר בשמש יומיים – לערבב בוקר וערב
לשפוך בתוך התערובת את שאר השמן שיכסה את המנגו
לשמור בצל 20 ימים – ולערבב כל 3 ימים
האצ'ר צריך להיות מוכן תוך 20 יום
ובהצלחה!