שאלות נפוצות

שאלות נפוצות
מצב המים אינו משתנה בחימום או קירור. בעת החימום, חל שינוי ב-ORP וב-pH. בקירור, יחול שינוי ב-ORP, אך ה-pH יישאר ללא שינוי למשך עד שבוע, בהתאם לאיכות המים.
  • מים שאינם מטוהרים מכילים מינרלים1. LeveLukו-K8 מיועדים לטפל בכמות סטנדרטית של מינרלים. כאשר כמות המינרלים או הפחמן הדו חמצני החופשי2 גבוהה מהרגיל, המינרלים לעיתים מגיבים בתכונה האנטי-בקטריאלית3 של צינור אספקת המים ומפיצים ריח.
  • הכנו צינור אספקת מים למקרים כאלה. בהזרמת מים במכשיר בפעם הראשונה, נא לכוון אותו למים מטוהרים ולתת למים לזרום במשך 2-3 דקות יותר מהרגיל. 1מינרלים – Ca (סידן), Mg (מגנזיום), Na (נתרן), Ka (אשלגן) ורכיבים תזונתיים אחרים המצויים במזון ובמים. נאמר שמינרלים המצויים במים בכמויות אופטימליות הם טובים במיוחד לבריאות.
  • 2פחמן דו חמצני חופשי – פחמן דו חמצני המצוי במים. יש המעדיפים את הטעם של מים עם פחמן דו חמצני, שנוטים להיות בעלי רמות pH נמוכות יותר. נאמר שמים עם פחות פחמן דו חמצני הם בריאים יותר. סאקה יפני טעים יותר כאשר מוחדרת בו כמות קטנה של פחמן דו חמצני.
  • 3תכונה אנטי- בקטריאלית – מכשירים דוגמת LeveLuk ו-K8 אשר מייצרים מוצר לצריכת בני אדם עוברים טיפול אנטי בקטריאלי. מכשירים אלה לעיתים מורכבים מחלקים רבים וחשוב להקפיד שהחלקים בהם עוברים המים אינם מזוהמים.

®Kangen Water מיועד לשתייה יומיומית ובישול יותר מאשר לנטילת תרופות. משרד הבריאות, העבודה והרווחה היפני מפרסם את ההוראות הבאות:

  1. אין ליטול תרופות במים שהופקו במכונה.
  2. אין לשתות מים שהופקו במכונה אם אתם נוטלים נוגדי חומציות1
  3. פנו לרופא או רוקח אם אתם חשים בשינוי בגוף או אם המשך הצריכה אינו משפר את התסמינים. זאת משום שטרם נבדקה יעילות התרופה בשימוש ב-®Kangen Water. רמת ה-pH של חומצות הכיבה היא כ-1.8pH והתרופות נרשמות על פי רמת pH זו על מנת לגרום להשפעה מעבר לכיבה. לכן, כדי להבטיח את מלוא יעילות התרופה, אנו ממליצים להמתין בין נטילת התרופה לשתיית ®Kangen Water.


1נוגדי חומציות – תסמין זה, המכונה גם אכלורהידריה, נמצא אצל אנשים בעלי חומציות כיבתית גבוהה מרמת ה-pH הממוצעת בגוף האדם, 1.8pH. ממצא זה מקשה עליהם לעכל מזון. אסור לאנשים הסובלים מתסמין זה לשתות ®Kangen Water.

  • סוג מי הברז המשמשים במכשיר משפיעים על איכות ®Kangen Water והמים החומציים המופקים באמצעות אלקטרוליזה. למרות שהדבר אינו משפיע על מים המיוצרים במים עירוניים, יעילות האלקטרוליזה פוחתת בשימוש במי באר, שכן הם נוטים להכיל כמות גדולה של פחמן דו חמצני חופשי1, כמו גם במקרים בהם נעשה שימוש במים עם מעט מינרלים אלקטרוליטיים. לעומת זאת, כאשר במים יש עודף מינרלים, ייתכן והדבר ישפיע על הטעם או שה-®Kangen Water המופקים יהיו ברמת pH גבוהה מדי. היות ולחץ המים בברז משפיע על תפוקת המים, חשוב לוודא זרימה של ®Kangen Water באמצעות בדיקת רמת ה-pH באופן קבוע ובדיקת הבועות. כדי להתחשב בהבדלים באיכות מי הברז המקוריים, יש לערוך בדיקה על בסיס יומי.

  • 1פחמן דו חמצני חופשי – פחמן דו חמצני המצוי במים. יש המעדיפים את הטעם של מים עם פחמן דו חמצני, שנוטים להיות בעלי רמות pH נמוכות יותר. נאמר שמים עם פחות פחמן דו חמצני הם בריאים יותר. סאקה יפני טעים יותר כאשר מוחדרת בו כמות קטנה של פחמן דו חמצני.
היתרונות בצריכת ®Kangen Water הם המינרלים שהם מכילים וההידרציה האופטמלית שהם מספקים.

בהתחשב באופן הצריכה ועל מצבו הבריאותי של היחיד, קיימת אפשרות (אם כי נדירה) לעצירות או שלשול במשך מספר ימים עד מספר שבועות לאחר תחילת הצריכה. במונחים צמחיים, התופעה קרויה אפקט Mengen.1 שני המצבים די דומים בשני המקרים, התרופה היא כל כך יעילה שיש לה השפעה שלילית. במקרה זה, יש להקטין את כמות הצריכה בחצי או רבע מהכמות הקודמת עד להיעלמות התסמינים. לאחר דעיכת התסמינים, ניתן לחזור ולצרוך את המים. יחד עם זאת, הגדלת הצריכה לא תקל על התסמינים. היות ועצירת הצריכה לגמרי עשויה גם להשפיע על הגוף, מומלץ להמשיך בצריכה, אך בכמויות קטנות יותר. בהיעדר שיפור, יש להיוועץ עם רופא או רוקח.

אפקט מנגן – ייתכן שהגוף שלכם יתחיל לכאוב מספר שעות או יום לאחר טיפול כירופרקטי. המונח הטכני הוא אפקט Mengen. מדובר בתגובה פיזית טבעית בה הגוף מנסה לחזור לשגרה לאחר טיפול בשרירים ובעצמות.

למים חומציים רמת pH של כ-5.5-6.5. משרד הבריאות, העבודה והרווחה היפני אישר את השימוש במים חומציים כמרכיב מכווץ (astringent).

Astringent – מים חומציים פועלים כחומר כיווץ למיצוק העור. "מים מכווצים" מתייחסים למי יופי חומציים.

היות והאוויר בחורף קר ויבש מאוד, חשוב מאוד לטפל בעור בתקופה זו. בהיעדר טיפול נכון בעור, אתם תסבלו מעור יבש ונוקשה. נוזלי גוף ממלאים תפקיד חשוב בשמירה על טמפרטורת הגוף ובריאות העור. שתיית ®Kangen Water אלקליני יכול לסייע בשמירה על עור זוהר וחלק. היות וחשוב לשמור על רמות pH בעור בין 5.0-6.0, אנו ממליצים להתיז מים חומציים1 על העור בפרקי זמן קבועים במהלך היום. בחורף, רחצה במים חומציים יכולה לסייע בשמירה על לחות העור. אנו ממליצים גם על אכילת מאכלים ופירות המכילים רמות גבוהות של ויטמין C, A ו-E. בטיפול בעור במי יופי, תוכלו ליהנות עוד יותר מהחיים הודות לעור חלק וצעיר.

מים חומציים – מים חומציים מיוננים המיוצרים באמצעות אלקטרוליזה עם רמת pH בין 4.0-6.5. התכונה המכווצת של המים מאושרת על ידי משרד הבריאות, העבודה והרווחה היפני. מעולה לטיפול בעור.

מתוך חמשת סוגי המים המופקים על ידי LeveLuk, יש להשתמש בשני הסוגים של מי שתייה (מים מטוהרים/®Kangen Water) כאשר הם טריים. אין לשמור את שני סוגי המים האלו במקרר במשך יותר מ-4-5 ימים ויש להחליף את המים בבקבוק האישי שלכם מדי יום. במים המשמשים למטרות ביתיות, לרבות מים חומציים (4-6 pH), מים חומציים חזקים (2.5 pH) ו-Kangen Water חזקים (11.5pH), יש צורך בפחות טיפול, אך אנו ממליצים להחליף את המלאי פעם בשבוע. לצורכי אחסון, יש לשמור את המים במיכל עמיד באור. מלאו את המיכל עד הסוף על מנת להימנע ממגע מיותר עם אוויר ואחסנו אותו במקום קריר וחשוך (המקרר הוא מקום אידיאלי).

מיכל עמיד באור – מיכל ששומר מפני כניסת אור.

אין כללים ברורים ביחס לאופן או כמות השתייה של ®Kangen Water.

הכי מקובל להתחיל בהגדרת רמת 1pH נמוכה (בין pH8 ו-pH9.0) ולהעלות אותה בהדרגה באמצעות הגדלת הצריכה. לאחר צריכה קבועה במשך כשבועיים, התאימו את רמת ה-pH וכמות הצריכה (בין pH9.0-pH9.5) על פי הצרכים הגופניים והמצב הפיזי שלכם. מי ®Kangen Water צריכים להיות טריים ככל האפשר.

עבור ילדים או קשישים, כוונו את רמת ה-pH לרמה נמוכה יותר בהתחלה והעלו אותה בהדרגה ככל שהגוף מסתגל לרמת ה-pH הנוכחית.

במקרה של תינוקות (עד גיל כשנה), היות והם צורכים רק חלב אם או חלב, תנועת המעיים שונה מזו של מבוגרים ולא מומלץ השימוש ב-®Kangen Water עד שהתינוקות מתחילים לצרוך מזונות יותר מורכבים. בכל מקרה, אין להשתמש ב-®Kangen Water להכנת תחליף חלב עבור תינוקות.

1pH – הלוגריתם של הפונקציה ההפוכה של ריכוז מימן-יון באטום-גרם לליטר. הוא משמש למדידת החומציות או הבסיסיות של תמיסה בסולם של 0-14 (כאשר 7 הוא ניטראלי).

פוטנציאל חיזור חמצון הוא הפוטנציאל החשמלי הנחוץ להקטנת או האטת תהליך החמצון דוגמת חלודה. ל-®Kangen Water חייב להיות ORP שלילי על מנת שייחשבו טובים, בייחוד לשתייה.

ORP הוא היכולת להתקשר ליכולת צמצום החמצן הפעיל2 וניתן למדוד זאת באמצעות תוכניות אלקטרוניות בחומרה. למרות שרצוי להגיע לערך שלילי לצורך הוצאת חמצן, הערך בפועל משתנה מאזור לאזור. למשל, בעיר אוסקה, מי ברז מכילים ORP בערך של +580-600mV, אולם לאחר השימוש ב- LeveLuk ו-K8, משתנה ה-ORP ל-pH9.5 ומגיע לרמה האידיאלית בין –150mV ל-400mV-. כאשר ה-ORP של אספקת המים המקורית עולה, ה-ORP של ®Kangen Water משתנה ביחס ישר. בארכיפלג היפני, יכולים LeveLuk ו-K8 לייצר מים ברמות ORP שליליות ברמת pH9.5, גם כאשר אספקת המים המקורית מגיעה לרמות ה-ORP הגבוהות ביותר.

ORP (פוטנציאל חיזור חמצון) – הפוטנציאל החשמלי הדרוש לצורך הקטנה או האטה של תהליך החלודה והרקבון (חמצון). התהליך קרוי גם דה-חמצון. ODR נמדד במונחים של mVs שליליים. נאמר שרמת ה-ODR האידיאלית בגוף האדם נעה בין 150mV- ו-400mV-.

חמצן פעיל – מכונה גם רדיקלים חופשיים. מבחינה רפואית, הוא חודר לגוף רק כאשר שגרת החיים או התזונה משתנה בשל מתח. מדובר בסוג של חמצן אשר גורם למחלות והזדקנות. שמירה על שגרה יומית תגן מפני כניסת חמצן זה לגוף!

בעת העתיקה, הארכיפלג היפני היה מחובר למה שהיום היא סין, אולם אם השנים הוא התנתק ונע לכיוון האוקיינוס השקט. בזמנו, הקרקע של יפן הייתה חומצית והיות וקיימים הרי געש רבים בים יפן, הקרקע נותרה חומצית ולא הפכה ניטרלית או בסיסית. כתוצאה מכך, המים באזורים הקרובים לים יפן הם יותר חומציים מאשר באזורים הקרובים יותר לאוקיינוס השקט. למרות שמים חומציים, בעלי אפקט מכווץ1, הם טובים לעור בשימוש במשימות יומיומיות וטיפולי פנים, הם אינם מתאימים לשתייה. גם לאחר אלקטרוליזה, המים אינם מגיעים לרמות pH מקובלות. המים האלה הרבה יותר טובים לצריכה מאשר מים שאינם מטוהרים. המכשיר למדידת ORP הוא הדרך הטובה להיווכח בכך ובמקרה זה, יש צורך בהוספת סידן glycerophosphate2 למים. בתוספת זו, ניתן להגדיל את רמות ה-pH במרווחים של 0.5. אנו ממליצים שאנשים החיים באזורים בצד ים יפן יוסיפו סידן למים שלהם.

אפקט מכווץ – מים חומציים מכילים כמות קטנה של יוני כלור ויוצרים אפקט מכווץ. המים האלה טובים למיצוק העור.

סידן glycerophosphate (אבקת סידן) – אם רמת ה-pH אינה עולה לאחר ביצוע אלקטרוליזה במים (בעיקר בשימוש במי באר או מי ברז באזורים לכיוון ים יפן), הוספת אבקת סידן תגדיל את רמת ה-pH.

®Kangen Water מייצרים צבע צהוב/ירוק (קריאה ניטרלית) בתמיסות בדיקת pH, גם אם הם מכוונים לרמת pH 9.5. תופעה זו נצפית לעיתים קרובות במקומות בהם נעשה שימוש במי באר. גם מים שנמצאים ניטראלים עברו את התהליך האלקטרוליטי ומועילים. תופעה זו נגרם על ידי הפחמן הדו חמצני שבמי הבאר אשר נגרמת מהתפרקות חומרים אורגניים. פחמן דו חמצני הוא מסיס במים, דבר שהופך אותו לחומצי. ניתן לבצע אלקטרוליזה במים המכילים פחמן דו חמצני, אולם הפחמן הדו חמצני מנוטרל במהלך התהליך. לכן המים מציגים תוצאה ניטרלית בסולם ה-pH. הוצאת הפחמן הדו חמצני מ-®Kangen Water תביא לכך שה-®Kangen Water ייצבעו בכחול בנוזל הבדיקה pH.

במדידת pH בשימוש בתמיסת בדיקת pH, הניחו מספר טיפות בבקבוק לפני הוספת ®Kangen Water טריים. ה-®Kangen Water שלכם מכילים פחמן דו חמצני אם הם הופכים לכחולים, אך לאחר מכן יהפכו לצהובים.

פוטנציאל חיזור חמצון הוא הפוטנציאל החשמלי הנחוץ להקטנת או האטת תהליך החלודה והריקבון (חמצון). ORP1 מייצג גם את הקטנת הקיבולת למשיכת חמצן פעיל. הרמות האופטימליות בגוף האדם נעות בין -150 mV ל—400 mV. ל-ORP גם קשר הדוק לרמות pH. כאשר רמת ה-pH עולה, כך גם ה-ORP. ניתן להגביר את רמת ה-ORP באמצעות אלקטרוליזה. . הערך תלוי במידה רבה על אספקת המים המקוריים. אי אפשר להגיע לרמת ORP אידיאלית כאשר למים המקוריים רמת pH נמוכה מ-7.0. הקפידו לבדוק את תכונות המים המקוריים שלכם שכן אי ביצוע הבדיקה עלול להוביל לתקלות בלתי מוסברות.

ORP (פוטנציאל חיזור חמצון) – הפוטנציאל החשמלי הדרוש לצורך הקטנה או האטה של תהליך החלודה והרקבון (חמצון). התהליך קרוי גם דה-חמצון. ODR נמדד במונחים של mVs שליליים. נאמר שרמת ה-ODR האידיאלית בגוף האדם נעה בין 150mV- ו-400mV-.

העכירות הלבנה ב-®Kangen Water היא תוצאה של שחרור מימן באמצעות אלקטרוליזה והיא אינה מהווה בעיה. אם תניחו את הכוס למשך זמן מה, העכירות אמורה להיעלם.

1The Japan Functional Water Association Meeting – The Japan Functional Water Association Workshop הוקם ב-13.9.2002. בדצמבר של אותה השנה, התקיים הכנס האקדמי הראשון של Japan Functional Water Association בטוקיו.

מימן מומס – נמדד בדרך כלל באמצעות אלקטרודת מימן מומסת מסוג פולרוגרפי. מידת המסיסות של המימן המומס היא כ-1.5 מ"ג/ל'.

קולוידאלי – חלקיקים בעלי משקל מולקולרי נמוך (קולוידאלי) המפוזרים בנוזל. גודל כל חלקיק נע בין 1m-0.1. מרבית החומרים היוצרים אורגניזמים הם קולוידאליים ובעלי תנועה מורכבת.

מימן פעיל – פרופ' Sanetaka SHIRAHATA מאוניברסיטת Kyushu הכריז על "תיאורית active hydrogen deoxidized water" ביחס להסרת המימן הפעיל במי Kangen. חוגים אקדמיים נוספים דנים בקיום מימן פעיל במצב יציב, בהתחשב שמדובר ברדיקל חופשי לא יציב.

מי הברז המקוריים שלכם תמיד מכילים מינרלים. בעיקר בצד של האוקיינוס השקט ביפן, לרבות אוקינאווה, הקרקע יותר בסיסית והמינרלים מתגבשים על לוחות האלקטרוליזה וחלקם מתפרקים לתוך המים. למרות שהם נראים כמו חומרים זרים, שתיית המינרלים הללו אינה גורמת נזק. כדי למנוע את חדירת גבישי המינרלים הללו למים, אנו ממליצים על שינוי ההגדרה ל"מצב מים חומציים" (מתח הפוך) והגברת לחץ וכמות המים פעם או פעמיים ביום למשך 3-4 דקות על מנת לנקות את המכשיר. בשל מצב הסיד הקאוסטי1 באוקינאווה, אנו ממליצים לתושבי האזור הזה להשתמש במסנן מקדים (נמכר בנפרד).

בהתאם למצב, ייתכן שכדאי להשתמש בשני המסננים בו זמנית. כאשר גבישי מינרלים נדבקים לאלומיניום או לאלומיניום האנודי3, הוא הופך לחום וקשה להסירם. יש להימנע מהשימוש במחבתות וסירים מאלומיניום או אלומיניום אנודי ככל האפשר.

סיד קאוסטי – נאמר שאוקינאווה נמצאת על שונית אלמוגים. כתוצאה מכך, המים באוקינאווה הם בעלי תכולת מינרלים גבוהה.

מסנן מקדים – מסנן המשמש במצבים בהם אספקת המים המקורית מכילה אחוז גבוה של מי באר או חומר כימי. המסנן השקוף מקל על זיהוי המועד להחלפת המחסנית.

אלומיניום אנודי – סגסוגת אלומיניום נפוצה בסירים ביתיים.

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם בקרוב

או התקשרו 050-8789615

דילוג לתוכן