המים
מי קנגן 8.5 עד 9.5
יתרונות של מי קנגן
ספיגה – מרכך מגוון רכיבים
תכונה התמוססות – ממיס וסופח רכיבים ביעילות
הולכת חום – מאיץ זמן רתיחה ע"י שיפור הולכת חום
1. שימוש כמי שתיה
שתה 2-3 כוסות מים דבר ראשון על בבוקר. בהשוואה למי ברז, מי קנגן חסרי ניחוח לא נעים, הטעם קליל יותר ובעל מתיקות נעימה.
2. למנוע הנגאובר (חמרמורת)
שתו 2-3 כוסות לפני השינה להפחתת סימפטומים אחרי שתיה מרובה.
3. השתמשו להכנת תה ירוק, קפה ותה אנגלי, לקבל טעם נפלא וצבע משופר
תה ירוק: משפר את הטנין בתה ומבשל את התה עם טעם עשיר. מבטל טעם לוואי מר הנפוץ בתה. התה טעים אפילו כשמוגש קר.
קפה: משפר ארומה וטעם, ובו זמנית משמר את הטעם הטבעי והחומצי של הקפה. אפשר להשיג טעם עשיר ומלא אפילו בשימוש בחצי מכמות פולי הקפה הרגילה. תה אנגלי: לטעם עדין וצבע עשיר
4. הוסף מי קנגן לויסקי לטעם חלק ועדין יותר. כדאי גם להכין קוביות קרח עם מי קנגן.
ויסקי משקה חריף וחומצי – דילול עם מי קנגן הופך אותו לטעים ו מונע הנגאובר
5. השתמשו במי קנגן מחוממים במהילת בירה, סאקה ומשקאות חריפים אחרים
תלוי בכמות הבירה, בערך 5-20% מי קנגן. הבירה תראה מהולה יותר אך לא תשנה את הטעם שלה.
6. בהכנת מרקים, מי קנגן מוציאים את טעם המרק, אפילו כשמשתמשים במעט תיבול
הכינו מרק טעים עם מי קנגן. תכונת המסיסות שלו מושכת החוצה את הטעם הטבעי של הרכיבים.
7. הוסיפו לתבלינים ורטבים
שימרו על הטעם העדין של רוטב סויה ורטבים מתובלנים היטב נוספים ע"י הוצאת שליש או רבע מהכמות הרגילה ומהילתם במי קנגן.
8. השרו ירקות לפני רתיחה לשיפור טעם המנה
השתמשו להגברת טעם העשבים, ניצני במבוק, בצלים וכדומה.
9. חלטו ירקות ירוקים
חלטו תרד, שעועית ירוקה, ועוד ירקות במי קנגן, הם ישמרו את הצבע הירוק הנמרץ של הירקות האלו.
10.השרו כבד ובשרים נוספים במי קנגן
אם תשאירו כבד, בשר כבש ובשרים נוספים עם ניחוח לא נעים להשריה במשך 20-30 דק', הוא ירוקן דם ויפחית ריחות חזקים.
11. מאכלים מורתחים
הטעם הטבעי של רכיבים ירוקן מהם בבישול ביצירת מרקם רך. ודאו להפחית את רמת התיבול בשימוש מי קנגן.
12. הולכת חום
מי קנגן משפרים את הולכת החום ובכך מורידים את זמן הבישול ומפחיתים את החשבונות. שימו לב שאתם לא מבשלים יתר על המידה את המנה כי הבישול ייעשה מהיר יותר מבדרך כלל.
13. השתמשו במים לפרחים ולצמחים ( הרחיבו את הרעננות והחיים שלהם ושקמו צמחים חולים. שימוש ב pH 9.0).
שימו לב שחלק מן הצמחים מעדיפים סביבה חומצית כמו ורדים ופירות יער. בצמחים כאלו רססו את הגבעול או השקו את הצמח עם תמיסה שנמהלה ב 300%.
14. שימוש במים להנבטה של גרעינים ואז להשקיה של הצמחים שלאחרונה הונבטו
מי קנגן מעוררים הנבטה ומשפרים את התפתחות הצמח.
15. מי שתיה לחיות המחמד
בריאות החיות שלכם תשתפר דרמטית. ריחות גוף לא נעימים יופחתו וגם ניחוחות הצרכים.
16. לצביעת בדים
מצוין לצביעת בדים, וגם לשאר פעולות יצירה. אתם תאהבו את הצבעים הרעננים המושגים בשימוש במים.
17.לשימור הבריאות
דרך שימוש רציף, החומציות בגופכם תתוקן להרכב בסיסי. לשיפור הבריאות שלכם: תשתו לפחות 2 ליטר ביום לשינוי החומציות בגוף. סידן: שימוש תמידי יעלה את רמות הסידן. עוזר להפחתת עצבנות ומשפר את הבריאות הכללית של ילדיכם. ניקוי מעי – חממו את המים לטמפ' הגוף והשתמשו ביחידה לניקוי המעי להסרת צברים ופסולת.
18. שימושים אחרים: מאט הזדקנות, ייצוב טמפ' הגוף.
תיאוריה אחת היא שהמים מפחיתים רדיקלים חופשיים. לאחרונה, המים שובחו כ"מים חופשיים מרדיקלים".
מים חומציים- pH4.0-pH6.5
הסגולות של מים חומציים
פעולת התכנסות: פעולת הידוק ומיצוק
ניקוי: לטיהור מספר רחב של דברים
1. להרתחת פסטה
הרתחת פסטה "אל דנטה" באופן עקבי. השתמשו במי קנגן להרתחת סוגים עבים יותר של פסטה.
2. לבישול שעועית
מספר סוגים של שעועית, יבושלו לכדי שלמות. הבישול במים חומציים מאיץ את זמן הבישול, שימו לב שלא לבשל יתר על המידה.
3. לשטיפה והכנת פירות וירקות המכילים אנתוציאנין
הצבע הרענו של מספר פירות וירקות כמו דובדבנים, שזיפים, ענבים, תותים, כרוב אדום, חצילים, פולי סויה, ואספרגוס לא ישתנה כשיישטף וייעשה עם המים.
4. בבלילה לאוכל מטוגן
אוכל מטוגן ייצא פריך ונחמד ויישאר פריך ולא שומני אפילו כשיישב בזמן ממושך.
5. להרתחת ביצים
אפילו אם הביצה נשברת במהלך הבישול, חלבון הביצה לא ייזל דרך הקליפה למים. אתם תגלו גם כי הקליפה יורדת מאד בקלות.
6. לאוכל קפוא
אוכל מרוסס עם מים חומציים בהקפאה, כולל דגים ומאכלי ים לא יאבד את טעמו בהפשרה.
7. להסרת טנין מכוסות תה וניקוי סירים חרוכים ומחבתות
להסרת כתמים ושומנים, השרו במים במשך 24 שעות.
8. לניקוי כלים
כלים וכוסות יצאו נקיים באופן נוצץ.
9. לפוליש (מירוק)
ניקוי מראות, עדשות ואובייקטים של זכוכית, לרמת ברק גבוהה.
10. ניקוי הבית
הסרת לכלוך מרצפות עץ וקרמיקה בלי להשאיר מקומות דביקים.
11. הוספה למי אמבט
הוספת מים חומציים למי האמבט להשארת האמבטיה נקיה. רחצה במים מחממת את הגוף ושומרת על עור יפה.
12. לשטיפת הפנים
התכונות המחמירות של מים חומציים יעילות במיצוק וחיטוב העור. טפחו על העור והשאירו אותם להתייבש. המים מעולים גם כמי פנים לאחר גילוח.
13. טיפוח השיעור
השתמשו במקום שטיפה לאחר השמפו. מפחית קשרים ומוציא החוצה את הברק.
14. השתמשו במעגל השטיפה במכונת הכביסה
השריה במים חומציים לפני מעגל השטיפה ירככו את הבגדים שלכם.
15.טיפוח חיות המחמד
מעולה לטיפוח חיית המחמד. הברישו עם מים חומציים להפקת פרווה נעימה וזוהרת.
מי קנגן חזקים - 11.5pH
לא מתאימים לשתייה
הסגולות של מי קנגן חזקים:
מאפיין ניקיון – ממיס חומרים באופן יעיל לניקוי יסודי.
כוח ספיגה חזק יותר- מרכך רכיבים ביעילות.
מאפייני התמוססות- מתמוסס וסופח רכיבים ביעילות.
הולכת חום- מאיץ זמן רתיחה ע"י שיפור הולכת החום.
1. השרו ירקות להגברת טעם המנה
זה אפשרי להגביר את טעמם של עשבים, בצלים וכד' ע"י השריה לפני הרתחה.
2. חליטת ירקות
חלטו ירקות כמו תרד, פולי סויה ושאר ירקות ירוקים.
3. ניקוי שלל פריטים
לניקוי ירקות ודגים, יעיל גם לניקוי קרשי חיתוך.
4. שטיפת כלים
השתמשו בפחות נוזל כלים בשטיפה. חסכו בחשבונות המים כשתשתמשו בשליש או רבע מהכמות מים הרגילה להוצאת הנוזל.
5. ניקיון
טוב לניקוי שמן וכתמים קשים של לכלוך בתעלות אוורור וגם לניקוי כללי של המטבח. נהדר גם לכתמים עיקשים בשירותים.
6. הוצאת כתמים
כוח הספיגה החזק יסיר כתמי קפה, רוטב סויה וכתמי שמן בקלות.
מידע על מי קנגן חזקים:
ב pH גדול מ-11, פוטנציאל הרידוקס (תגובת חמצון חיזור) של מי קנגן הוא בטווח 700mV- מיליוולט. הם מכילים מעט מאד יוני נתרן הידרוקסיד, דבר המשפר את כוח הניקוי. כדי למקסם את ערך חומר החיטוי, שטפו עם מי קנגן חזקים לפני השימוש במים חומציים חזקים (2.5pH).
- מסיר חלבונים ושומנים שגורמים לגדילה בקטריאלית.
- טוב לשטיפת דגים טריים
- מעולה להסרת לכלוך, טוב להסרת זוהמה מרצפה ובחריצים.
- מעולה להסרת כתמי שמן וגריז קשים.
מים חומציים חזקים – 2.5pH
לא מתאימים לשתייה
הערכים של מים חומציים וחזקים:
ניקוי וחיטוי
מים חומציים חזקים מאושרים לחיטוי מוצרי אוכל מאז יוני 2002 בהתאם לחוק היגיינת אוכל, תחת השם: מי מימן כלורי. עכשיו משתמשים בזה לטווח רחב של שימושים, כולל ניקוי וחיטוי אוכל וכלי מטבח.
1. לניקוי אוכל
בניקוי עם מים חומציים חזקים, חשוב לשמור על זרם המים בהרצה, כי אפקט הכלור נאבד במהירות. בחיטוי בכיור, זה מאפשר למים לעלות ולהציף את האוכל כך שיש חיטוי תמידי. הגבילו את השימוש במים לזמן קצר.
2. לחיטוי כלים, בגדים, מגבות ומכלים
השתמשו בכלי נפרד בשטיפה, כתלות בסוג הדבר שמנקים. שטפו והשאירו לייבוש.
3. לשטיפת ידיים לפני בישול יש היבט חשוב בחיטוי האוכל
שטפו את הידיים בזהירות, ואז שטפו עם מים חומציים לחיטוי.
4. שטיפת חפצים מתכתיים
חיטוי מתכת כמו סכינים, בסיכון להחליד, במהלך השטיפה עם מים חומציים. שטפו עם מי ברז או נגבו עם מגבון להארכת החיים של המוצרים. לשימוש ארוך טווח הגינו על הכיור בהרצת מי ברז באותו הזמן.
5. בהכנת מים חומציים, דאגו לעקוב אחרי הנוהל המומלץ למדידת ריכוז הכלור, השתמשו בנוזל בזמן זה-
א. וודאו כי היחידה עובדת כמו שצריך.
ב. נקו את היחידה עם מים רגילים להסרת לכלוכים ואז נקו עם המים החומציים לתוצאה
הטובה ביותר.
ג. שמרו את המים החומציים החזקים בהרצה לניקוי וחיטוי.
ד. נערו את טיפות המים ואפשרו למכונה להתייבש. ה. אחסנו במקום נקי.
מידע על מי קנגן חומציים חזקים:
מים חומציים חזקים הם בעלי פוטנציאל אלקטרוליטי, הכוללים חומצת מימן כלורי הנגזרת מצד האנודה כשאלקטרוליזה מתרחשת. זה נעשה ע"י הוספת "משפר" (מי מלח) למי הברז. זה לא כימיקל. לרוב, כשה pH נמוך מ2.7 יש לו פוטנציאל חמצון חיזור של מעל 1,100mV+ מיליוולט.
– בתעשיית האוכל מים חומציים חזקים נחשבים לחומר מחטא מצוין ויכול להיחשב כתחליף לאלכוהול ונתרן כלורי.
– בתעשייה הרפואית, המים בשימוש נרחב למניעת התפשטות זיהומים בבתי חולים, לחיטוי ציוד רפואי, ניקוי כללי וגם לשטיפת ידיים.
– בתעשייה החקלאית, המים התקבלו בעניין רב עקב תפקידם בהפחתת כמות הכימיקלים שבשימוש.